FOTORECEPT: Slané mrkvovo-orechové tyčinky
30
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrkva
150
g
pomleté ovsené vločky
170
g
mleté vlašské orechy
40
g
mleté ľanové semienko
3
ks
vajce
50
ml
olivový olej
50
ml
voda
1
KL
mletá kurkuma
1
KL
soľ
1
KL
majoránka
1/2
KL
mleté čierne korenie
1/2
KL
mletý zázvor
čierny sezam na ozdobu
postup
1.
Ovsené vločky, ľanové semienko a vlašské orechy pomelieme najemno.
2.
Vajcia vyšľaháme spolu s olejom, vodou a všetkým korením. Asi 2 PL z vyšľahaných vajec oddelíme a necháme si na potretie cesta pred pečením.
3.
K tekutým surovinám pridáme pomleté orechy, ľanové semienko a vločky.
4.
Nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu.
5.
Všetko spolu premiešame. Vznikne nám tuhá hmota.
6.
Formu s priemerom 23 cm alebo štvorcovú formu s priemerom asi 20x20 cm vystelieme pečiacim papierom a cesto do nej doslova natlačíme.
7.
Vrch urovnáme, potrieme vajíčkom a posypeme čiernym sezamom. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Po upečení necháme celkom vychladnúť a potom nakrájame na tyčinky. Podávame miesto chipsov alebo hranoliek ako zdravú dobrotu k vínku alebo pivu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.