Kokosová torta bez múky
12
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
mleté mandle
70
g
nesladené kakao
50
ml
kokosové mlieko
1
PL
kokosový olej
80
g
kokosový cukor
2
ks
vajce
mletá vanilka
1
ČL
citrónová šťava
štipiek
soľ
Kokosová plnka
60
g
mletý kokos
20
g
mleté mandle
1
PL
kokosový olej
1
agávový sirup
40
ml
kokosové mlieko
Poleva
100
ml
kokosové mlieko
50
g
horká čokoláda min 85 kakaa
postup
1.
Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom. Vo väčšej miske premiešame sypké ingrediencie na prípravu korpusu. V druhej miske vymiešame vajcia, kokosový olej a kokosové mlieko. Ingrediencie z oboch misiek zmiešame, pridáme vanilku, štipku soli a citrónovú šťavu podľa chuti. Ak je cesto priveľmi tuhé, rozriedime ho kokosovým mliekom. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 20 minút. Spravíme test špáradlom, a ak je korpus hotový, vyberieme ho a dáme vychladnúť.
2.
Medzitým zmiešame všetky ingrediencie na plnku. Opatrne ju natrieme na vychladnutý korpus. Čokoládu rozpustíme v kokosovom mlieku a ešte teplú ju rozotrieme na kokosovú vrstvu. Tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.