Pridať recept

FOTORECEPT: Cesnakový patizón

ingrediencie

1 ks
patizón
3 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
soľ
1 ks
vajce
hladká múka
2 dl
mlieko

postup

1.
Patizón si očistíme a nakrájame na plátky.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
 
2.
Všetky plátky si osolíme z oboch strán.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
3.
Do olivového oleja pretlačíme cesnak.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
4.
Potrieme ním patizóny z jednej strany a necháme chvíľu odležať.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
5.
Vajce rozmiešame s mliekom.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
6.
A pridáme hladkú múku tak, aby bolo cesto hustejšie.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
7.
Obaľujeme v ňom patizóny.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
8.
A vyprážame do zlatista.
Fotorecept: Cesnakový patizón
Fotorecept: Cesnakový patizón
Zdroj: smejkachichi
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.