Mafiny s rebarborou a posýpkou z vločiek
6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Mafiny
2
ks
vajce
3/4
hrnček
trstinový cukor
1
hrnček
celozrnná alebo hladká múka
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
150
g
biely jogurt
110
g
maslo
1
štipka
soľ
3
PL
chia semienka
1
KL
mletý zázvor
1
KL
mletá škorica
5
ks
rebarbora
2
PL
rum
Posýpka
30
g
maslo
4
PL
trstinový cukor
2
PL
celozrnná múka
3
PL
ovsené vločky
2
PL
tekvicové semienka
1
štipka
soľ
1
štipka
zázvor
1
štipka
škorica
postup
1.
Rúru si dáme vyhriať na 180°C a plech na mafiny naplníme košíčkami alebo vymastíme troškou masla.
2.
V miske zmiešame všetky ingredience na posýpku. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť. Múku zmiešame s kypriacim prášok do pečiva, korením a štipkou soli. Rebarboru očistíme a nakrájame na malé kocky.
3.
Vajíčka s cukrom šľaháme, dokým nám nevznikne svetlý nadýchaný krém. Pridáme do nej polovicu sypkej zmesi a masla. Po chvíľke primiešame zvyšnú zmes a maslo. Na záver do cesta opatrne vmiešame biely jogurt, rum, chia semienka a rebarboru.
4.
Pripravenou zmesou naplníme košíčky, posypeme ich posýpkou a dáme piecť na 20 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.