Maslový rezeň
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
teľacie mäso
100
g
bravčová masť
40
g
maslo
podľa chuti
soľ
1/4
ks
citrón
trochu
muškátový kvet
1
ks
vajce
2
ks
žemľa
2
dl
mlieko
postup
1.
Mäso pokrájame, dvakrát zomelieme, pridáme soľ, postrúhanú citrónovú kôru, muškátový kvet, vajce, žemle namočené v mlieku a vytlačené a všetko dobre spracujeme.
2.
Nožom namáčaným v mlieku rozdelíme na kôpky a formujeme fašírky - rezne, ktoré opekáme v rozpálenej masti z oboch strán.
3.
Opečené dáme do rajnice, polejeme maslom a prikryté podusíme v rúre. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.