Biela špargľová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
špargľa
40
g
maslo
60
g
hladká múka
2
dl
sladká smotana
1
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ, muškátový kvet,
postup
1.
Zo špargle odkrojíme koreň, od hlavičky nadol ju opatrne olúpeme a umyjeme. Hlavičky špargle odkrojíme a uvaríme osobitne v slanej vode.
2.
Zvyšné časti pokrájame na menšie kúsky, uvaríme a pretrieme. Vodu z hlavičiek a pokrájaných kúskov špargle zlejeme, zahustíme svetlou zápražkou, dobre povaríme a zamiešame do nej pretretú špargľu a hlavičky.
3.
Nakoniec polievku okoreníme muškátovým kvetom, zlepšíme smotanou so žĺtkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.