Pridať recept

FOTORECEPT: Černicový koláč

35
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
múka polohrubá
30 g
čerstvé droždie
2 PL
kryštálový cukor
200 ml
polotučné mlieko
60 g
maslo
4 ks
vajce
štipiek
soli
750 g
černice
500 g
jemný tvaroh
100 ml
smotana na šľahanie
150 g
cukru
1 ks
vanilínový cukor
1 balíček
pudingový prášok vanilkový
trochu
nahrubšie posekaných orechov na posypanie

postup

1.
Z droždia, 2 PL cukru a mlieka si urobíme kvások. Z múky, 1 vajca, kvásku, štipky soli a masla zamiesime cesto, ktoré necháme asi 45 minút vykysnúť.
Fotorecept: Černicový koláč
Fotorecept: Černicový koláč
Zdroj: simonaszolnoki
 
2.
Cesto uložíme na vymastený plech a nahusto poukladáme černice.
Fotorecept: Černicový koláč
Fotorecept: Černicový koláč
Zdroj: simonaszolnoki
3.
Tvaroh zmiešame s cukrom, 3 žĺtkami, smotanou na šľahanie, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom. Bielky z 3 vajec samostatne vyšľaháme. Sneh z bielkov nakoniec zľahka vmiešame do plnky a túto natrieme na pripravené cesto.
Fotorecept: Černicový koláč
Fotorecept: Černicový koláč
Zdroj: simonaszolnoki
4.
Povrch koláča posypeme nahrubšie posekanými alebo pomletými orechami.
Fotorecept: Černicový koláč
Fotorecept: Černicový koláč
Zdroj: simonaszolnoki
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 stupňov. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom...
Fotorecept: Černicový koláč
Fotorecept: Černicový koláč
Zdroj: simonaszolnoki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať