Zakáľačková kaša
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
bravčová hlava
1/2
kg
bravčové pľúca
120
g
krúpy
40
g
masť
50
g
cibuľa
1/4
liter
bravčová krv
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
cesnaku
trochu
majorán
podľa chuti
soľ
postup
1.
Očistenú a umytú hlavu a pľúca uvaríme, oberieme a zomelieme s cibuľou opraženou na masti a cesnakom.
2.
Čisté krúpy uvaríme, pridáme mäso, rozmiešanú krv, korenie, majorán, soľ, zvrchu mastný vývar a povaríme.
3.
Uvarenú kašu dáme na pekáč a zapečieme v rúre. Podávame s kyslou uhorkou alebo kyslou kapustou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.