FOTORECEPT: Zapekané zemiaky s fazuľkovo-zeleninovou náplňou
5
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiak
2
PL
grilovacie korenie
200
g
uvarená biela fazuľa
1
konzerva
lúpané paradajky
3
dl
lečo
zvyšky mäsa
zvyšky zeleniny
6
ks
vajce
2
KL
soľ
1
KL
tekuté chilli
1
KL
drvené čierne korenie
1
KL
tymian
5
strúčikov
cesnaku
postup
1.
K zapekaným zemiakom môžeme pridať čokolvek, čo vám zvýši v chladničke. Okrem zbytku mäsa som použila grilovanú papriku, uvarenú bielu fazuľu, uvarené zemiaky z druhého dňa a trochu pohánkových cestovín. Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke. Uvarené ich necháme vychladiť a potom ich očistíme.
2.
Mäso nakrájame na menšie kusy, domáče lečo zmiešame s cestovinami, zbytkovými zemiakmi, fazuľou a lúpanými paradajkami. Pridáme korenie a pretlačený cesnak.
3.
Uvarené zemiaky v šupke očistíme a polovicu z nich nakrájame na plátky a uložíme na vymastený plech. Posypeme ich 1 PL grilovacieho korenia.
4.
Na zemiaky vylejeme paradajkovú zmes a navrch uložíme mäso.
5.
Všetko prikryjeme druhou polovicou zemiakov, posypeme ich grilovacím korením a zalejeme vyšľahanými vajciami, do ktorých sme pridali trocha soli.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.