Pridať recept

Čučoriedkovo-kokosový dezert

ingrediencie

ČUČORIEDKOVÁ VRSTVA

100 g
čučoriedky
1 PL
citrónová šťava
50 g
hustý biely jogurt
3 ČL
kryštálový cukor
5 g
želatina DrOetker
2 PL
voda

KOKOSOVÁ VRSTVA

100 g
hustý biely jogurt
2 PL
strúhaný kokos
3 ČL
kryštálový cukor
2 g
želatina DrOetker
1 PL
voda
čučoriedky na ozdobu

postup

1.
Čučoriedky dáme do nádoby s citrónovou šťavou a rozmixujeme ich do hladka. Jemne mletú želatinu nasypeme do pohára a zalejeme vodou, necháme napučať. Čučoriedkové pyré ohrejeme v hrnci, pridáme napučanú želatinu a dobre premiešame. Ochladíme a vmiešame jogurt. Prvú vrstvu nalejeme do pohárov a dáme na 10 minút do chladničky.
 
2.
Do menšieho pohára opäť nasypeme želatinu, prilejeme vodu, premiešame a necháme chvíľu napučať. Potom želatinu v mikrovlnej rúre mierne ohrejeme. Zamiešame do nej časť jogurtu a následne celé vmiešame do zvyšného jogurtu. Pridáme kokos i cukor a dôkladne premiešame. Na čučoriedkovú vrstvu dáme kokosovú, pohár doplníme celými čučoriedkami a ozdobíme kokosom. Dezert podávame vychladený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.8.2014 11:53 | |
+0 -1
mne sa do toho struhany kokos vobec nehodi...do lahodneho pudingoveho dezertu sa lepsie hodi kokosove mlieko jednoznacne! :)