Pridať recept

Slivkový sirup

ingrediencie

2 kg
slivky
500 g
cukor
3 g
kyselina citrónová

postup

1.
Slivky poriadne očistíme, umyjeme, vykôstkujeme a rozpučíme. Necháme ich približne 2 dni v prikrytom hrnci. Potom ich privedieme pod bod varu, odstavíme a prepasírujeme cez sitko alebo plátno.
 
2.
Primiešame cukor, kyselinu citrónovú a opäť sirup zahrejeme. Hotový horúci sirup nalejeme do fľašiek, uzavrieme ich a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.8.2016 12:30 | |
+55 -7
Prosím Vás, ak nechám popučené slivky bez cukru zakryté dva dni, neskysnú? Netreba ich dať do chladu alebo ich aspoň čiastočne pocukriť??Ďakujem za odpoveď