Pridať recept

Hruškový sirup

ingrediencie

2,5 kg
hrušky
2,5 kg
kryštálový cukor
1,5 g
kyselina sorbová
1,5 litre
voda
1/2 KL
kyselina citrónová

postup

1.
Hrušky opláchneme pod tečúcou studenou vodou a nadrobno nakrájame aj s jadrovníkom a šupkou. Zalejeme ich vodou, pridáme kyselinu citrónovú, zakryjeme a necháme odpočívať 24 hodín.
 
2.
Šťavu s hruškami necháme odkvapkať cez jemné sitko alebo plátno. Najlepšie však bude ovocie odšťaviť. Do šťavy primiešame cukor, kyselinu sorbovú, premiešame a sirup necháme odpočívať ďalších 12 hodín.
3.
Nakoniec šťavu opäť prelejeme cez sitko a naplníme do fliaš. Uzavrieme ich a ukryjeme na tmavé suché miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať