Škoricovo-orechové muffiny
nízka
náročnosť
ingrediencie
280
g
hladká múka
1
PL
kypriaci prášok
1
ČL
mletá škorica
štipiek
soľ
120
g
cukor
100
g
nasekané vlašské orechy
2
ks
vajce
250
ml
mlieko
80
g
roztopené maslo
1
ČL
vanilkový extrakt
postup
1.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Formu na 12 muffinov vymastíme. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ. Vmiešame cukor a vlašské orechy.
2.
Vo veľkej nádobe zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt. Do suchých surovín v mise spravíme v strede jamku a vlejme do nej tekutú zmes. Opatrne miešame, kým sa suroviny nespoja, nemiešame dlho.
3.
zmes naložíme do pripravenej formy, pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, kým mafiny nenarastú, nie sú zlatisté a pevné na dotyk
4.
mafiny necháme 5 minpt vo forme a podávme teplé alebo ich dáme vychladnúť na mriežku
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Natalli115
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.