FOTORECEPT: Šišky
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
250
ml
mlieko
4
ks
vajcia
1
kocka
droždie
40
g
cukor
4
PL
olej
50
ml
rum
1
štipka
soľ
1
liter
olej na vyprážanie
postup
1.
Urobíme si kvások z vlažného mlieka a droždia. Do pekárničky dáme mlieko, olej, žltka / z bielkov urobíme penu na šišky/,rum, cukor, kvások, múku a štipku soli a dáme program na cesto.
4.
Vyprážame z obidvoch strán v horúcom oleji vo vyššom hrnci, pretože šišky musia v oleji plávať. Než dáme šišku do oleja môžeme do stredu urobiť jamku, kde potom dáme džem alebo snehovú penu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.