FOTORECEPT: Jablkový letný zákusok
28
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
300
dkg
múka polohrubá
250
dkg
práškový cukor
2
ks
vanilínový cukor DrOetker
1
dl
olej
1
podľa chuti
mletá škorica na posypanie
5
hrstí
kryštálový cukor
1/2
pohár
olej
1
ks
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
2
ks
šľahačka na ozdobenie
1
hrsť
ovocie na ozdobenie
14
ks
stredne veľké sladšie jablká
10
PL
vody
postup
1.
Jablka ošúpeme, rozdelíme na jednotlivé polky
2.
Na hlboký plech vylejeme 1/2 šálky oleja / podľa potreby i viac,alebo menej /l- Olej na plechu posypeme hrsťami kryštálového cukru tak, aby tento ostal napitý olejom.
3.
Na plech poukladáme polky jabĺk, tak ako sú na obrázku. Posypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou podľa chuti a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na chvíľu zapiecť. Jablká musia pustiť šťavu a zmäknúť. Budete mať dojem, že jablká "plávu".
4.
Kým sa nám jablká pečú, pripravíme si cesto. Vymiešame žĺtky, práškový cukor,vanilkový cukor do penista. Pridáme olej a dobre vymiešame. Potom striedavo pridávame múku s práškom do pečiva a vodu. Vytvoríme pekné hladké cesto,do ktorého jemne primiešame dobre vyšľahaný sneh z bielkov.
5.
Na jablká v rúre dávame pozor, aby sa nám veľmi nerozvarili. Po vybratí plechu,pripravené cesto natrieme opatrne na jablká a dáme upiecť do rúry 180 stupňov cca 20-25 minút
6.
Po upečení obrežeme koláč, a to z dôvodu, aby sme ho mohli vyklopiť
7.
Koláč opatrne vyklopíme na nízky plech, rovnakej veľkosti ako bol ten, čo sme použili na pečenie.
8.
Po vychladnutí koláč ozdobíme šľahačkou a ovocím, poprípade posypeme strúhanou čokoládou. Keď sme použili približne rovnako veľké jablká, môžeme tento koláč porezať tak, že nám vyjde čo kúsok koláča, to jedna polka jablka
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
divoska4444
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.