Vanilkové parfé
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný žĺtok
2
ks
vajce
130
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
4
dl
šľahačková smotana
podľa chuti
čokoláda
postup
1.
Do nádoby dáme celé vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový cukor a nad parou metličkou šľaháme, až kým masa nezhustne.
2.
Potom odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Smotanu vyšľaháme do tuha a zamiešame s vychladnutým krémom. Krém dáme do menších formičiek a necháme zmraziť.
3.
Zmrazený krém vyberieme, formičky vložíme na chvíľu do studenej vody, krém vyklopíme na tanierik a ozdobíme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.