Pridať recept

Vanilkové parfé

ingrediencie

4 ks
vaječný žĺtok
2 ks
vajce
130 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 dl
šľahačková smotana
podľa chuti
čokoláda

postup

1.
Do nádoby dáme celé vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový cukor a nad parou metličkou šľaháme, až kým masa nezhustne.
 
2.
Potom odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Smotanu vyšľaháme do tuha a zamiešame s vychladnutým krémom. Krém dáme do menších formičiek a necháme zmraziť.
3.
Zmrazený krém vyberieme, formičky vložíme na chvíľu do studenej vody, krém vyklopíme na tanierik a ozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať