Pridať recept

Karbonátky z mäsa a zemiakov

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
2 PL
repkový olej
4 ks
zemiak
450 g
mleté hovädzie mäso
2 ks
vajce
1 hrnček
hladká múka
1 hrnček
strúhanka
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme ich v osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Vychladnuté zemiaky popučíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji a potom k nej pridáme mleté mäso.
3.
K popučeným zemiakom pridáme mäso,soľ, korenie a zmes rozdelíme na 8 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme karbonátky. Tie obalíme v hladkej múke, vajíčku, strúhanke a opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať