Jarné rolky
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
sušené čínske huby
1
PL
olej
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
strúhaný ďumbier
150
g
tofu
1
ks
mrkva
70
g
vodné orechy
6
ks
mladé cibuľky
150
g
čínska kapusta
1
PL
sójová omáčka
1
PL
kukuričná múka
10
ks
obaly na jarné rolky
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Sušené huby na 20 minút namočíme do horúcej vody. Osušíme ich a vyžmýkame, aby sa zabvili prebytočnej tekutiny. Klobúčiky húb pokrájame a tvrdé hlúbiky vyhodíme.
2.
Lyžicu oleja rozohrejeme vo veľkom woku, ktorým trocha potrasieme, aby sa pokrylo dno aj bočné steny. Cesnak, ďumbier, tofu, mrkvu a vodné orechy za stáleho miešania pražíme na silnom ohni 30 sekúnd. Pridáme mladú cibuľku aj kapustu a pražíme 1 minútu, alebo kým kapusta nezmäkne. Pridáme sójovú omáčku a trochu soli, biele korenie a cukor podľa chuti. Necháme vychladnúť. Pridáme pokrájané huby.
3.
Kukuričnú múku zmiešame s 2 lyžicami vody, aby vznikla kaša. Kým pracujeme, obaly na jarné rolky necháme prikryté čistou vlhkou utierkou. Na pracovnú plochu položíme na seba dva obaly. Do stredu dáme plnku a zrolujeme. Pri rolovaní zahýname bočné strany.
4.
Hlbokú panvicu s hrubým dnom naplníme do 1/3 olejom a zohrejeme na teplotu 180 °C. Jarné zvitky vyprážame 3 minúty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.