Jahody v balzamikovom octe
3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
pomaranč
1
PL
likér Grand Marnier môže byť aj iný
300
g
jahody
trochu
cukrová múčka
štipiek
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
balzamikový ocot
trochu
listy bazalky
postup
1.
Z pomarančov vymačkáme šťavu a v malom hrncii a necháme na malom ohni polovicu odpariť. Potom do nej vlejeme likér.
2.
Jahody opláchneme, rozkrájame, posypeme cukrom. Na dno taniera nalejeme pomarančovú omáčku, na ňu položme jahody, všetko jemne osolíme, posypeme čerstvo namletým čiernym korením a ľahka pokvapkáme balzamikovým octom. Ozdobíme bazalkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.