Pirohy plnené mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
1
ks
vajce
trochu
voda
50
g
maslo
Plnka
500
g
bravčové pliecko
podľa chuti
soľ
100
g
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Z múky, vajca, soli a vody vypracujeme cesto ako na rezance. Na tenko ho vyvaľkáme, pokrájame na štvorčeky.
2.
Mäso zomelieme, pridáme opraženú cibuľu, soľ a mleté korenie. Dobre pomiešame a na každý štvorček položíme kúsok plnky.
3.
Štvorčeky potom prehneme do tvaru trojuholníkov. Okraje cesta dobre stlačíme, aby sa pri varení neotvorili.
4.
Pirohy uvaríme vo vode. Podávame poliate maslom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.