Pridať recept

Zavárané maliny

ingrediencie

1 kg
maliny
1 kg
cukor
2 KL
Kyselina citrónová Dr.Oetker

postup

Maliny si umyjeme. Do umytých fľaštičiek dáme vrstvu malín. Zasypeme je vrstvou cukru, ktorý sme si zmiešali s kyselinou citrónovou. Vrstvy striedame a takto naplníme fľaštičky už po okraj. Zatvoríme a dáme do hrnca sterilizovať pri 100 stupňoch na 20 minút. Maliny pustia šťavu, cukor sa roztopí a vznikne hustá šťava, ktorú môžte použiť napr. na poliatie zmrzliny. Tak isto zaváram aj čierne maliny.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.