Pridať recept

Pečené zemiakové pirohy

ingrediencie

2500 g
zemiaky
600 g
múka
200 g
krupica
1 ks
vajce
250 g
slivkový lekvár
100 g
mletý mak
100 g
mleté orechy
50 g
práškový cukor
150 g
maslo
trochu
soľ

postup

1.
Do uvarených pretlačených zemiakov dáme múku, krupicu, vajce, soľ a vypracujeme cesto.
 
2.
Vyvaľkáme ho a na polovicu kladieme kôpky plnky, prikryvame ich druhou polovicou cesta. Každú kôpku dookola postláčame.
3.
Cesto pokrájame na rovnaké pirohy, vložíme na pomastený plech a upečieme. Upečené pomastíme maslom.
4.
Plnka je z lekváru, v ktorom rozmiešame pomletý mak a orehy s cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať