Pečené zemiakové pirohy
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
2500
g
zemiaky
600
g
múka
200
g
krupica
1
ks
vajce
250
g
slivkový lekvár
100
g
mletý mak
100
g
mleté orechy
50
g
práškový cukor
150
g
maslo
trochu
soľ
postup
1.
Do uvarených pretlačených zemiakov dáme múku, krupicu, vajce, soľ a vypracujeme cesto.
2.
Vyvaľkáme ho a na polovicu kladieme kôpky plnky, prikryvame ich druhou polovicou cesta. Každú kôpku dookola postláčame.
3.
Cesto pokrájame na rovnaké pirohy, vložíme na pomastený plech a upečieme. Upečené pomastíme maslom.
4.
Plnka je z lekváru, v ktorom rozmiešame pomletý mak a orehy s cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.