Pridať recept

Cestoviny na provensálsky spôsob

ingrediencie

225 g
cestoviny penne
1 PL
olivový olej
25 g
čierne olivy
25 ks
sušené paradajky
400 g
konzervované atičoky
115 g
cukina
115 g
cherry paradajky
100 g
zelený šalát
mleté čierne korenie
soľ
bazalka

Zálievka

4 PL
prepasírované paradajky
2 PL
nízkotučný biely jogurt
1 PL
šťava z pomaranča
1 zväzok
bazalka

postup

1.
Najskôr uvaríme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Potom ich scedíme a riadne prepláchneme a vrátime ich do hrnca. Potom pridáme olivový olej, olivy, ktoré sme nakrájali na kolieska a sušené paradajky, ktoré sme pred tým namočili na niekoľko minút do vody.
 
2.
Všetko osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Artičoky s cukinami a cherry paradajkami zmiešame s uvarenými cestovinami. Na dno misy naukladáme listy zeleného šalátu. Pripravíme si zálievku a to tak, že zmiešame všetky prísady na ňu určené a prelejeme nim cestoviny so zeleninou. Nakoniec servírujeme na tanier spolu s lístkami bazalky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Toto by ste mali vedieť: Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Aj vy sa vyhýbate zeleným paradajkám a tie, ktoré nestihnú dozrieť hádžete rovno do koša, či v lepšom...
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...