Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

400 g
ryža
4 ks
vajce
60 g
maslo
5 dl
mlieko
120 g
cukor práškový
1 balíček
vanilkový cukor
20 g
hrozienka
trochu
citrónová kôra
štipiek
soľ

postup

1.
Ryžu uvaríme do polomäkka. Prilejeme mlieko, trochu osolíme a dovaríme na kašu. Ryžu necháme vychladnúť.
 
2.
V miske vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami a všetko pridáme do vychladnutej ryže. Pridáme ešte citrónovú kôru, hrozienka a z vajec vyšľahaný sneh.
3.
Všetko spolu zľahka premiešame a dáme na vymastený plech alebo do tortovej formy a upečieme. Upečený nákyp posypeme vanilkovým cukrom a podávame s kompótom alebo ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...