Slepačia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
ks
sliepka
1
zväzok
koreňová zelenina
celé čierne korenie
voda
soľ
petržlenová vňať
Halušky
2
PL
krupica
2
KL
olej
1
ks
vajce
soľ
kypriaci prášok do pečiva
postup
1.
Do studenej vody dáme variť sliepku asi 30 minút. Potom pridáme zeleninu, cibuľu, soľ a korenie. Varíme ďalej, kým mäso nie je mäkké. Scedíme uvarenú polievku a zavaríme do nej krupicové halušky.
2.
Na halušky vyšľaháme vajce, pridáme ostatné suroviny a opäť vyšľaháme. Necháme odležať približne štvrť hodiny a potom lyžicou namočenou v polievke vykrajujeme malé halušky, ktoré zavárame do vriacej polievky a chvíľku povaríme. Pred podávaním dáme do polievky posekanú vňať.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.