Pridať recept

Jambalaya

ingrediencie

120 g
ryža
100 g
šunka
1 ks
cibuľa
1 ks
červená paprika
2 ks
rajčina
1 hrsť
nasekaná petržlenová vňať
2 PL
olej
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
chilli

postup

1.
Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú šunku, rajčiny, papriku a asi pol hodinu dusíme.
 
2.
Potom pridáme prebratú a umytú ryžu a zalejeme ju asi 400 ml vody alebo vývaru. Osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou chilli. Zatvoríme pokrievkou a dusíme v rúre do mäkka. Pred servírovaním ozdobíme vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...