Čerešňový kompót
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
cukor
5
kg
čerešne
2
litre
voda
postup
1.
Umyté čerešne odstopkujeme a dáme asi na hodinu do vlažnej slanej vody ( na 1 liter vody 20 g soli ), aby vyplávali červíky. Poháre naplníme čerešňami a zalejeme nálevom len asi do 3/4, ovocie pustí šťavu.
2.
Poháre riadne uzatvoríme vekami postavíme do zaváracieho hrnca a sterilizujeme asi 25-30 minút pri teplote 80 stupňov. Po vybratí z hrnca teplé poháre otočme dnom hore a necháme ich tak až do vychladnutia.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.