Tvarohová kocka s jahodovou želatínou
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
žĺtok
4
PL
práškový cukor
4
PL
polohrubá múka
2
PL
voda
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém
250
g
mäkký tvaroh
100
ml
kyslá pochúťková smotana
125
g
tuk na pečenie
100
g
práškový cukor
1
PL
citrónová kôra
1
balíček
želatína
200
g
jahody
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom na hladkú hmotu, jemne prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Pridáme vodu.
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme 15 min pri teplote 150 stupňov. Vznikne nám tenký plát, ktorý necháme vychladnúť.
3.
Na krém vymiešame roztlačený tvaroh, kyslú smotanu, zmäknutý tuk a práškový cukor. Do krému vmiešame aj citrónovú kôru a trochu rozmixovných jahôd a rovnomerne ho natrieme na vychladnuté cesto.
4.
Pripravíme si želatínu podľa návodu, do ktorej primiešame polovice jahôd. Jahodovú želatínu nalejeme na tvarohový krém a uložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 2 h. Po stuhnutí opatrne nakrájame na kocky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.