Figové víno
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
figy
3,5
litre
voda
1
kg
cukor
1
dkg
vínne kvasinky
1
dkg
droždie
postup
1.
Vodu s cukrom prevaríme, chladnú nalejeme na umyté a pokrájané figy, pridáme kvasinky a droždie. Môžme kvasiť bez kvasnej trubičky, len zaviazané čistou handričkou 2 týždne. Potom zlejeme do väčšej fľaše. Na tie isté figy nalejeme taký istý sirup z kvasinkami a droždím.
2.
Po 2 týždňoch stiahnuté víno pridáme k prvému. Na tie isté figy nalejeme taký istý sirup ako prvý a necháme kvasiť 3 týždne. Po stiahnutí pridáme k prvému a druhému a spolu necháme ešte 8 dní. Po stiahnutí sa môže víno používať. Vydrží aj niekoľko rokov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.