Pridať recept

Kysnutý pudingový koláč

ingrediencie

900 g
hladká múka špeciál
90 g
práškový cukor
90 g
droždie
450 ml
mlieko
3 PL
olej
3 ks
bielok
soľ

Plnka

500 ml
mlieko
2 ks
kakaový puding v prášku
1 ks
vajce
250 g
palmarín / maslo
250 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
2 PL
mlieko

postup

Kysnutý koláč s kakaovou plnkou...

1.

Plnka: z 500 ml mlieka, pudingov a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladkú masu a rozdelíme na 8 častí.

Kysnutý pudingový koláč
Kysnutý pudingový koláč
Zdroj: BlazenaSadovska
 
2.

Cesto: múku preosejeme, z droždia si pripravíme kvások, pridáme práškový cukor, olej, bielky, ktoré vyšľaháme vidličkou, soľ a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto dôkladne vymiesime. Hneď rozdelíme na 8 bochníkov.

3.

Postupne rozgúľame na tenký kruh a každý natrieme jednou časťou plnky, zrolujeme. Postupne spletáme spolu po dve natreté rolády ako vianočku.Tak nám vzniknú štyri koláče.

4.

Povrch potrieme žĺtkami, ktoré rozmiešame s mliekom. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry - 180°C na 20 až 25 minút. Po upečení potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
1.2.2022 14:00 | |
+9 -3
Pekný deň, koláčik je naozaj vynikajúci, jemnučké cesto, ktoré vydrží mäkkké aj na druhý deň. Plnku vylepšujem ešte pridaním čokolády do horúceho pudingu, kde sa rozpustí, za občasného miešania a namiesto palmarínu môžete použiť, maslo alebo heru. Výhodou je aj to, že s cestom sa pracuje hneď, nemusíte čakať kým nakysne. Nech sa Vám vydarí.
BlazenaSadovska
10.11.2014 18:03 | |
+6 -10
Obyčajne pečiem pri teplote 180°C na mojej rúre, ale každý si pozná tú svoju, asi 20-25 minút. Nech sa Vám vydarí, je výborný, mäkkučký.
Anonymný nick
10.11.2014 16:36 | |
+6 -11
Pri akej teplote ste ho piekli :? :) na kolo stupnov? :)
Podobné články
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.