Tekvica v cestíčku
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
dkg
tekvica očistená
podľa chuti
soľ, citrónová šťava
CESTO
15
dkg
hladká múka
1
PL
maslo alebo olej
3
ks
vajce
voda, mlieko, víno, pivo alebo sódová voda
podľa chuti
soľ
postup
1.
Očistenú tekvicu pokrájame na menšie plátky. V čistom obrúsku ju vysušíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút stáť. Potom ju ponoríme do cestíčka a vyprážame na horúcom oleji.
2.
CESTO : Do hrnčeka dáme múku, soľ, prilejeme trochu tekutiny, dobre vymiešame, pridáme žĺtky, olej alebo roztopené maslo a ešte toľko tekutiny, aby bolo cesto dobré na obaľovanie. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.