Nakladaná kyslá kapusta s mrkvou
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
kg
biela kapusta
300
g
soľ
50
g
mrkva
10
g
rasca
postup
1.
Najskôr si nakrájame kapustu, mrkvu nastrúhame a obe suroviny spolu zmiešame. Pridáme soľ a rascu a opäť dôkladne premiešame. Na dno sudu poukladáme listy kapusty a na ne uložíme vrstvu kapusty spolu s mrkvou, ktorú riadne natlačíme ďalšími vrstvami.
2.
Kapustu riadne tlačíme, aby pustila veľa šťavy, ale dbáme na to, aby sme ju nepomliaždili. kapustu naložíme asi 10 cm od otvoru suda. Napokon prikryjeme listami kapusty s drevenou doskou a zaťažíme ho kameňom.
3.
Kapustu necháme tri dni pri izbovej teplote a v procese, keď začne kvasenie, prenesieme súdok do chladnej miestnosti pri teplote asi 7 - 9 stupňov. Po celý čas kysnutia musí byť kapusta podliata vlastnou šťavou. V prípade, že by vlastnú šťavu kapusta nepustil, podlejeme ju vodou.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.