Pridať recept

Svieži rebarborový koláčik s banánom

Svieži rebarborový koláčik s banánom
Zdroj: diabambulka
24
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
130 ml
olej
300 g
polohrubej múky
2 ČL
sóda bikarbóna
trochu
tuk a múka na vysypanie a vymastenie plechu

Tvarohová plnka

500 g
jemného tvarohu
250 g
maslo alebo hera
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
cukor práškový
2 PL
rum
podľa chuti
nastrúhaná citrónová kôra

Pudingová želatína

850 ml
šťavy z rebarbory plus voda
2 PL
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový puding v prášku

Ďalej potrebujeme

650 g
rebarbora
4 ks
banány
podľa chuti
cukor, ktorý pridáme pri dusení rebarbory
podľa chuti
ovocnný džem

postup

1.
Cesto : Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame olej, vlažnú vodu, múku a sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
 
2.
Tvarohová plnka : Maslo, alebo Heru vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme tavroh a rum. Všetko spolu dobre premiešame.
3.
Rebarbora : Rebarboru dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vody a pridáme cukor podľa chuti a dusíme do mäkka. Udusenú rebarboru precedíme cez sitko a do šťavy z rebarbory dolejeme vodu, aby sme získali 850 ml tekutiny a z toho uvaríme pudingovú želatínu.
4.
Pudingová želatína: Zmiešali sme si šťavu z rebarbory spolu s vodou. 2/3 tejto šťavy dáme variť. V zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok, ktorý vlejeme do vriacej tekutiny. Chvíľku povaríme a na záver dosladíme podľa chuti.
5.
Postup: Na upečený a vychladnutý plát natrieme džem. potom tvarohovú plku a na tvarohovú plnku naukladáme udusenú rebarboru. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na rebarboru. Na záver zalejeme ovocie pudingovou želatínou a necháme dobre vychladnúť.
6.
Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať