Pirohy z maslového cesta
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
75
g
masť
100
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
1
PL
mlieko
podľa chuti
soľ
3
PL
studená voda
Plnka
250
g
hovädzie mäso
30
g
maslo
2
PL
kôpor
1
ks
cibuľa
1
ks
natvrdo uvarené vajce
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
postup
1.
Na pracovnú dosku dáme múku, maslo, soľ, masť a všetko nožom najprv rýchlo prepracujeme, potom prilejeme studenú vodu a studenými rukami vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu.
2.
Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na roztopenom masle, pridáme pomleté mäso a podusíme približne 10 minút. Do trocha vychladnutej zmesi zamiešame uvarené posekané vajce, nasekaný kôpor, korenie, soľ a všetko dôkladne premiešame.
3.
Cesto vychladnuté dobre rozvaľkáme na 3 mm hrúbku a pohárikom alebo formičkou povykrajujeme kolieska a dáme do stredu trochu plnky. Koliesko v polovici prehneme a cesto na okraji dobre popritláčame. Pirohy rozložíme na plech vypláchnutý studenou vodou, potrieme ich žĺtkom rozmiešaným s mliekom a pečieme do zlata.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.