Pridať recept

Srnčí chrbát na víne

ingrediencie

2 kg
srnčí chrbát
soľ
100 g
slanina
100 g
maslo
1 ks
cibuľa
1/2 balíček
koreňová zelenina
1/2 KL
celé korenie
2 ks
celé nové korenie
1/2 KL
tymian
1 ks
bobkový list
1 KL
borievka
trochu
citrónová kôra
1 PL
citrónová šťava
1 pohár
červené víno
1 KL
cukor
1 PL
hladká múka

postup

1.
Srnčí chrbát očistíme, prešpikujeme rezančekami slaninky a osolíme.
 
2.
Rozohrejeme maslo, vhodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, spoločne opražíme, doplníme korením a citrónovou kôrou, vložíme pripravené mäso, trošku ho podlejeme horúcou vodou a dusíme v rúre.
3.
Mäkké mäso vyberieme, výpek rozmixujeme, pridáme citrónovú šťavu, víno, cukor a múku rozmiešanú v troške vody. Počas miešania dovaríme.
4.
Mäso nakrájame a podávame preliate omáčkou s kroketami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať