Tvarohové koláče
20
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Kvások
50
g
droždie
250
ml
mlieko
4
kocky
cukor
Cesto
2
ks
žĺtok
500
g
polohrubá múka
100
g
maslo
1
PL
olej
1
KL
soľ
1/2
KL
citrónová kôra
Náplň
2
balíčky
tvaroh
1
ks
žĺtok
1
hrsť
hrozienka
1/2
KL
citrónová kôra
8
KL
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
Ďalej
1
ks
žĺtok
8
PL
slivkový lekvár
Posýpka
1
šálka
múka hrubá
1/2
šálka
krupicový cukor
4
PL
maslo
postup
1.
Najskôr pripravíme kvások. Zmiešame mlieko, kvasnice a cukor. Necháme ho chvíľu odstáť, aby stuhol.
2.
Do misky dáme múku, žĺtky, roztopené maslo, lyžičku soli, citrónovú kôru a hotový kvások. Vypracujeme cesto. Ako náhle sa prestane lepiť pridáme lyžicu oleja, zamiešame a necháme zhruba pol hodiny kysnúť.
3.
Na prípravu náplne musíme zmiešať všetky určené ingrediencie. Potom spracujeme z cesta koláčiky, ktoré naplníme touto tvarohovou náplňou. Rozložíme ich na vymastený plech, každý potrieme žĺtkom, na ich vrch dáme ešte lekvár a posýpku, ktorú si pripravíme tak, že zmiešame cukor s múkou, pridáme maslo a dobre rukou zapracujeme.
4.
Koláčiky budeme piecť v predhriatej rúre na 200°C približne 15 až 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.