Pridať recept

Tvarohový koláč s jahodami

ingrediencie

Cesto

200 g
hladkej múky
2 ks
zltky
150 g
masla
50 g
práškového cukru
1 ks
vanilkového cukru
1/2 ks
prášku do pečiva
trochu
nastrúhanej citrónovej kôry

Plnka

250 g
jemného tvarohu
400 ml
pochúťkovej smotany
2 ks
balíčky vanilkového pudingového prášku
2 ks
zltky
4 ks
bielka
1 ks
vanilkový cukor
100 g
práškového cukru
podľa chuti
citrónová šťava
250 g
čerstvých jahôd

postup

Svieži, letný koláčik ...

1.

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vložíme na chvíľu odpočívať do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku.

 
2.

Plnka: Tvaroh zmiešame s pochúťkovou smotanou, polovicou cukru, vanilkovým cukrom, vanilkovým pudingovým práškom, žĺtkami a šťavou z citróna. Na záver vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov so zvyšným cukrom.

3.

Cesto roztlačíme do okrúhlej tortovej formy a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 160°C. Na predpečené cesto pokladáme očistené jahody a zalejeme plnkou. Vložíme naspäť do rúry a dopečieme cca.30 minút.

4.

Dobrú chuť :-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.