Kysnuté marhuľové koláčiky s posýpkou
25
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
300
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
40
g
droždie
100
g
roztopené maslo
400
ml
mlieko
1
KL
soľ
1
ks
bielok
1
balíček
vanilkový cukor
citrónová kôra
posýpka
30
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
70
g
hrubá múka
1
ks
žĺtka na potretie
marhuľový kompót
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Postup: Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a rozdrobeného droždia si pripravíme kvások.
2.
V miske premiešame hladkú a polohrubú múku, soľ, práškový cukor, citrónovú kôru. Prilejeme kvások, roztopené maslo, rozšľahaný bielok a vymiesime hladké cesto. Necháme nakysnúť na teplom mieste.
3.
Pripravíme si posýpku. Do roztopeného masla pridáme cukor a múku. Premiešame a odložíme do chladničky.
4.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Rozdelíme na 25 rovnomerných bochníčkov. Zaguľatíme a uložíme na vymastený plech. Nedávame ich veľmi vedľa seba, aby sa nezlepili. Ja osobne dávam iba 9 kusov na plech. Potom potrieme žĺtkom a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Prstami alebo dnom pohára vytvarujeme jamku, do ktorej dáme polky marhúľ. Posypeme posýpkou.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre priteplote 160°C asi 30 minút. Upečené koláčiky posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Výborne chutia aj slivkové, alebo ríbezľové.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.