Pridať recept

Klasická francúzska omeleta

ingrediencie

3 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
maslo

postup

1.
3 vajíčka vyšľaháme metličkou v miske spolu so soľou a podľa chuti môžeme pridať aj trocha pomletého čierneho korenia.
 
2.
V teflónovej panvici so zošikmenými stenami speníme 1 polievkovú lyžicu masla a čakáme, až kým nám pena nezačne miznúť.
3.
Vajce následne nalejeme na panvicu a premiešame vidličkou. Mali by sme sa približovať čo najbližšie k dnu, ale nesmieme sa ho dotýkať. Pokračujeme dovtedy, pokiaľ nemáme vrstvu praženice na tenkej tuhej vrstve vajec.
4.
Panvicu vyklopíme smerom od seba a udrieme po rúčke päsťou, aby sa nám podarilo preklopiť vzdialenejší okraj omelety. Panvicu máme po celý čas vyklopenú a pomocou vidličky preklopíme aj koniec, ktorý máme bližšie k telu. Takúto omeletu môžeme preložiť na tanier.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.6.2020 17:21 | |
+9 -5
Toto nieje omeleta... ale prazenica. Aj ked ju inzeruju ako francúzska, nazov zmetie iba neznakca. Omelety z kulinarskeho sveta, obsahuju navyse 0,5l mlieka,150ghladkej muky. Zltka sa vyslahaju samostatne so solou, striedavo sa dosype muka a pridava mlieko. Nakoniec vmiesava tuhy sneh z bielkov. 0.5cmvrstva cesta sa leje na panvicu a do zlatista pecie z oboch strán!
Podobné články
Volské oko
Vajíčkové, raňajkové hody
Prezradíme vám niekoľko trikov ako sa z vašej praženice, omelety a iných špecialít stanú nezabudnuteľné lahôdky.
Varené vajíčka
Video: Ako vyzerá vajce v 3. až 10. minúte varu?
Ako bude vyzerať vaše vajíčko po 3, 4 až 10 minútach varenia v slanej vode? Odpoveď nájdete vo videu:
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia...
Vajíčka
Oplatí sa priplatiť si za vajíčka z voľného chovu? Čo znamená číslo na škrupine?
Viete, ako sa označujú vajíčka od sliepok, prečo je spôsob chovu taký dôležitý a čo znamená číslo na škrupine?
Vaječný žĺtok
Video: Ako oddeliť žĺtka od bielok?
Najlepšie recepty na nadýchané piškóty, bábovky, či cupcakes, začínajú rovnako: Oddelíme žĺtka od bielkov...
Bielkovinové lievance s nízkym obsahom sacharidov bez múky
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...