FOTORECEPT: Fajnová bryndzová polievka so slaninou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
čerstvá bryndza
2
ks
zemiaky
300
ml
mlieko
1
PL
masť
1
ks
cibuľa
1
ČL
mletá červená sladká paprika
1
ks
vajce
100
g
polohrubá múka
1
liter
vývar
100
g
na kocky nakrájanej slaniny
trochu
nasekaná pažítka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
drvená rasca
postup
1.
Najskôr si pripravíme mrveničku z vajíčka, trošku soli a múky. Pripravíme zmiešaním tuhšie cesto a buď nastruhame alebo namrvime medzi prstami.
2.
Do hrnca dáme masť, cibuľu a na kocky nakrajanu slaninu. Ja pridavam a vyvarim vždy pre lepšiu chuť aj kožu zo slaniny, ktorú na záver vyberieme. Orestujeme, pridáme mletu červenú papriku, drvenu rascu, zalejeme vyvarom,
3.
Pridáme zemiaky, osolíme a varíme 10 minút.
4.
Pridáme mrvenicku a varíme ďalších 10 minút.
5.
Medzitým si v mlieku rozdrobime a rozhabarkujeme bryndzu, ktorú na záver vmiešame do polievky. Na zaver pridáme nasekanu pažítku.
6.
Dobrú chuť:-)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.