Šľahačková bábovka s orechami
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
trstinový cukor
1/2
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
20
g
vanilkový cukor
3
ks
vajce
250
ml
smotana na šľahanie
300
g
polohrubá múka
trochu
citrónová kôra alebo citrónová sťava
2
hrste
vlašské orechy
postup
1.
Šľahačom si vymiešame do peny oba cukry, smotanu a vajcia. Pridáme múku, prášok do pečiva Dr.Oetker, citrónovú kôru / citrónovú šťavu a orechy (ak chceme viac orieškovú, tak si polovicu až trištvrte z nich pomelieme a zvyšok nasekáme na kúsky, ak chceme menej pridáme všetky iba nasekané na kúsky - ja som robila aj s pomletými a bola krásne oriešková :) ).
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme 30 min. (pichneme špáratko - ak ešte nie je prepečená pečieme ešte zo tých 10 min.) na 170 stupňoch. Upečenú po chvíli vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.