Pridať recept

Šošovica na kyslo s klobáskou

ingrediencie

šošovica
zemiaky
polohrubá múka
údená klobása
červená paprika mletá
mleté čierne korenie
soľ
bobkový list
cesnaku
šľahačková smotana
voda
horčica
cukor
ocot

postup

1.
Do studenej vody vložíme klobásku a spolu s bobkovým listom necháme variť. Uvarenú klobásku vyberieme a do vody pridáme šošovicu, ktorú necháme variť skoro do mäkka cca 15 minút. Potom pridáme ne kocky nakrájané zemiaky, soľ a varíme do mäkka.
 
2.
Dve lyžice múky si rozmiešame v smotane a pomocou sita prelejeme do šošovice. Napokon dochutíme octom, horčicou, cesnakom a korením. Podľa chuti dochutíme cukrom. Lyžičku mletej červenej papriky rozpustíme na troche rozpáleného oleja a vlejeme do šošovice. Klobásku prekrojíme na poly. Šošovicu servírujeme na tanier a na jej vrch položíme dve polovice klobásky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší a najjednoduchší cesnakový chlieb: Toto musíte vyskúšať
Najlepší a najjednoduchší cesnakový chlieb: Toto musíte vyskúšať
Názory na cesnak sa rôznia. Niektorí ho nemôžu cítiť, iní prisahajú na jeho liečivé vlastnosti. A...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Tradičné novoročné jedlá pre celú rodinu: Ani ryba, ani hydina! Rýchle a jednoduché recepty od raňajok až
Tradičné novoročné jedlá pre celú rodinu: Ani ryba, ani hydina! Rýchle a jednoduché recepty od raňajok až po večeru, vyberie si každý
Čo navariť prvý deň v roku 2024? Máme pre vás fantastické inšpirácie na novoročné jedlá od raňajok až po večeru.
Šošovicová polievka
Kráľovná všetkých strukovín: Najlepšie recepty zo šošovice + FINTA, vďaka ktorej ju už nemusíte vopred namáčať, toto by vám nikdy nenapadlo!
Aj vy máte radi šošovicu? Tu ste správne! Máme pre vás bohatú ponuku skutočne výborných receptov...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...