Špenátovo-syrová pochúťka
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
lístkové cesto
220
g
mrazený špenát
50
g
šalotka
2
strúčiky
cesnaku
trochu
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
vegeta
100
g
syr Feta
100
trochu
jemný prírodný syr
trochu
olivový olej
trochu
bylinky
postup
1.
Šalotku si nakrájame na drobno a spolu s plátkami cesnaku na oleji opečieme. Pridáme rozmrazený, pokrájaný špenát, ktorý podľa potreby ochutíme a podusíme. Po vychladnutí ho znova ochutíme korením a vegetou. Potom pridáme prírodný syr spolu so syrom feta a premiešame.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme do formy. Pripravenú plnku vložíme na cesto a posypeme zvyšným syrom, pokvapkáme olivovým olejom. Poprípade môžeme zo zvyšného cesta vytvoriť ma koláči mriežku. Zapečieme už vo vopred vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.