Marhuľový kompót so zázvorom a medovkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
litre
voda
500
g
kryštálový cukor
1
ks
citrón
3
kg
marhuľa
trochu
zázvor
3
vetvičky
medovka
postup
1.
Na nálev dáme do hrnca vodu, cukor a za stáleho miešania varíme, kým sa cukor nerozpustí. Potom odstavíme. Do teplého cukrového roztoku vmiešame citrónovú šťavu z jedného citróna.
2.
Marhule rozpolíme a vyberieme kôstky. Zázvor očistíme a nakrájame na plátky. Listy medovky opláchneme studenou vodou a osušíme.
3.
Marhule ukladáme do suchých a čistých zaváracích pohárov. Každú vrstvu prekladáme plátkami zázvoru a lístkami medovky.
4.
Nakoniec zalejeme nálevom a poháre uzavrieme. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 85 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.