Pridať recept

Pečeňová paštéta

ingrediencie

1 kg
kuracia pečeň
300 g
kuracie prsia
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
500 g
husacia masť
200 ml
smotana na šľahanie
2 PL
hladká múka
2 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
2 KL
soľ

postup

1.
Cibuľu nakrájame nahrubo a na približne 1/3 husacej masti pomaly restujeme kým skaramelizuje. Cesnak nakrájame na plátky, kuracie prsičká na kocky, kuracie pečene očistíme a dôkladne umyjeme.
 
2.
Do skaramelizovanej cibule pridáme cesnak a krátko orestujeme. Potom pridáme zvyšok masti. Keď sa roztopí, pridáme kuracie prsičká a dusíme pri miernej teplote 10 minút.
3.
Nakoniec pridáme pečene, okoreníme mletým čiernym korením a mletým muškátovým orieškom. Zakryté pomaly dusíme 30 minút. Hotové pečene necháme vychladnúť.
4.
Všetko preložíme do mixéra a mixujeme, kým masa nie je hladká. Potom pridáme soľ, 2 lyžice hladkej múky aj šľahačku, ak treba, ešte dochutíme.
5.
Paštétu naporcujeme do zaváraninových pohárov, ktoré postavíme do hrnca a do polovice zalejeme vodou. Sterilizujeme v rúre 1 hodinu pri teplote 80 stupňov. Takto pripravenú paštétu môžeme skladovať až niekoľko mesiacov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kikus10
16.10.2019 20:27 | |
+0 -0
Dobrý den , prosím vás ked sterilizujete tak sa počítá ta hodina až ked vrie voda ? Dakujem
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...