FOTORECEPT: Štrúdľa s plnkou a párkami
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
hladká múka
50
g
maslo
1
ks
vajce
2
PL
ocot
3
PL
voda
trochu
soľ
Plnka
3
ks
rožok
2
ks
vajce
1
ks
cibula menšia
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
majoránka
ks
petržlenová vňať
100
ml
mlieko
4
ks
párky
postup
1.
Pripravíme si plnku. Rožky natrháme na malé kúsky, prilejeme mlieko a necháme nasiaknuť. Pridáme vajíčka, soľ, korenie, majoránku, vňaťku a zamiešame.
2.
Múku preosejeme, pridáme ostatné prísady a spracujeme na hladké cesto.
4.
Veľmi tenko vyvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom alebo masťou, položíme tretinu plnky, párky a zvyšok plnky. Suroviny v rozpise mi vyšli na jeden bochník. Z druhého som neskôr robila jablkovú štrúdľu.
5.
Zvinieme, položíme na plech, potrieme maslom a mliekom a popicháme vidličkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.