FOTORECEPT: Vaľkaná maková a jablková štrúdľa
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
hladká múka
1
ks
vajce
1
KL
bravčová masť
trochu
soľ
trochu
vlažná voda
Plnka
150
g
mletý mak
150
g
cukor
1
ks
višňový kompót
4
ks
jablko
podľa chuti
cukor
1
ks
škoricový cukor
maslo na pomastenie cesta
vajce na potretie
postup
1.
V miske si zarobím suroviny na vláčné cesto.
2.
Vyložím ho ma dosku a na doske ho prehnetiem. Cesto by sa vôbec nemalo lepiť na dosku a keď, tak len jemne pomúčiť. Nechám cesto aspoň 1 hod.zakryté na teplom mieste odpočinúť.
3.
Potom si cesto rozdelím na 3-4 časti. Keď bude na menej, tak cesto bude trochu hrubšie.
4.
Kým cesto stojí, pripravím si plnky. Maslo roztopím.
5.
Potom vo veľkosti plechu cesto rozvaľkám, potriem maslom, rozložím rovnomerne mak a zasa pokvapkám maslom.
6.
Na mak rozložím višne,okraje zahnem do vnútra a stočím do závinu. Položím na pomastený plech.
7.
tak isto pripravím aj jablkovú, ale jablká nastrúham na strúhadle na uhorky, posypem škoricovým cukrom a podľa chutí ak kr. cukrom. Okraje ohnem a zrolujem.
8.
Nakoniec potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.