Kel so zemiakmi
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kel
40
g
slanina
30
g
cibuľa
500
g
zemiaky
30
g
tuk
40
g
hladká múka
2
ks
cesnakové strúčiky
podľa chuti
soľ,majorán,mleté čierne korenie
postup
Kel pokrájame na rezance,podusíme na rozškvarenej slanine a posekanej cibule,podlejeme horúcou vodou,osolíme,pridáme na kocky pokrájané zemiaky a všetko povaríme do mäkka.Z múky a tuku pripravíme svetlú zápražku,pridáme ku kelu a povaríme.Nakoniec pridáme majorán,mleté korenie a rozotretý cesnak.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.