FOTORECEPT: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
šálka
amarantové zrno
3
dl
voda
1
ks
mrkva
3
ks
cibuľa
4
PL
petržlenová vňať
1
KL
soľ
1
KL
kurkuma
1
KL
tekuté chilli
1
PL
ľanový olej
postup
1.
Cibuľu (3 malé alebo jedna veľká) nakrájame na mesiačiky a mrkvu na malé kocky. Obe suroviny osmažíme na olivovom oleji dohneda.
2.
K osmaženej cibuli a mrkve pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a amarantové zrno. Všetko zalejeme 3 dcl vody, prikryjeme a necháme na miernom plameni variť. Keď bude skoro všetka voda odparená, rizoto osolíme a okoreníme kurkumou a chilli. Necháme dovariť, pokým sa neodparí posledná voda.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.