FOTORECEPT: Špenátové cannelloni s ovčím syrom
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
13
ks
cannelloni z tvrdej pšenice
1
balíček
baby špenát
1
balíček
mrazený špenát
250
g
ovčí syr
1
ks
vajce
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
2
PL
bazalka čerstvá
1
konzerva
lúpané paradajky
1
balíček
strúhaný parmezán
podla potreby soľ, čierne mleté korenie, olej olivový, muškátový oriešok strúhaný
postup
1.
Základné suroviny na jedlo. Ešte som nevedela, či je to všetko.
2.
Začnem paradajkovou zmesou: Na panvicu na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...... pridáme na kusky nakrájané pardadajky z konzervy( pohára), dusíme. Postupne ochucujeme rozotretým cesnakom, soľou, korením bazalkou.
3.
V inej panvici si urobím špenátovo- syrovú plnku do cannellot. Na olivovom oleji sparíme špenátové listy...Keďže som nemala dosť sviežeho špenátu, tak som pridala aj špenátový pretlak. Ochutila som rozotretým cesnakom. Odstavila som z ohňa, pridala ešte za tepla vajce a zamiešala. Nakoniec som pridala nastrúhaný ovčí syr...
5.
Pripravila som si cannelloni. Vypočítala som si koľko mi ich bude treba. Mne vychádzalo 13 kúskov. Nevarila som, použila som suché.
7.
Na spodok zapekacej misky dáme mierne z paradajkovej omáčky. Potom naukladáme naplnené cannelloni.
9.
Posypem nastrúhaným parmezánom....dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a pečieme asi 50 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.